Δημόσια απάντηση στη δημόσια προσωπική ερώτηση

του κ. Σαλούστρου

 

«Κύριε Σαλούστρο,

Από δημοσιεύματα του τύπου της Κρήτης πληροφορήθηκα σήμερα με έκπληξη ότι μου ζητάτε να απαντήσω δημόσια  – και  μάλιστα με την υποσημείωση «αν δεν έχω ξεχάσει την ιατρική» (!) –  απέναντι στην περίπτωση ενός φαρμάκου που αφορά τη μητέρα σας.

Επειδή ακριβώς δεν έχω ξεχάσει την Ιατρική,

Πρώτον, απευθύνθηκα στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ηρακλείου από όπου πληροφορήθηκα ότι για το εν λόγω φάρμακο καλύπτονται όλοι οι ασθενείς που παρουσιάζουν συνταγή, ότι είναι ελεγχόμενη η χορήγηση του και ότι επομένως δεν υπάρχει έλλειψη.

Δεύτερον, θα σας συνιστούσα ως γιατρός καρδιολόγος που ενημερώνεται για όλες τις σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο της ιατρικής να απευθυνθείτε στον θεράποντα καρδιολόγο της μητέρας σας για τις σύγχρονες εναλλακτικές φαρμακευτικές θεραπείες για την περίπτωση έλλειψης φαρμάκων που έχουν συνταγογραφηθεί για την πάθηση της.

Τρίτον, θα ήταν επίσης σκόπιμο κάθε φορά που απευθύνετε δημόσια ερώτησηνα αναφέρετε και την άλλη σας ιδιότητα, δηλαδή του δημοτικού συμβούλου, του εκλεγμένου με την παράταξη που υποστήριξε η Νέα Δημοκρατία.

Τέταρτον, επιτρέψτε μου να σας πω ότι η χρησιμοποίηση πάθησης και ασθενούς, πόσο μάλλον συγγενικού προσώπου, για πολιτικά παιχνίδια είναι από γιατρό τουλάχιστον και επιεικώς ανήθικη».

Νίκος Ε. Ηγουμενίδης,

Γιατρός Καρδιολόγος, Διευθυντής Καρδιολογίας ΕΣΥ,

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ηρακλείου

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε