Σχόλιο-παρέμβαση στην εφημερίδα “ΤΟ ΧΩΝΙ” για τα 2 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (22.1.2017)

Νίκος Ηγουμενίδης: «Η έξοδος της πατρίδας από την κρίση δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την Αριστερά και πολύ περισσότερο ενάντια της»

Η διετής περίοδος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίστηκε αφενός μεν από την έντονη πάλη υπέρβασης όλης της ναρκοθετημένης πορείας που έστησε το απερχόμενο καθεστώς της διαπλοκής, και αφετέρου από την αξιοποίηση όλων των περιθωρίων ενίσχυσης των πιο ευάλωτων και αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Μέσα στο 2017 θα ενταθούν οι προσπάθειες της υπέρβασης της αναντιστοιχίας αυξημένων κοινωνικών αναγκών και μειωμένων διαθέσιμων πόρων. Απαιτείται εθνικός σχεδιασμός για την παραγωγική, κοινωνική, θεσμική και διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας. Αυτό τον σχεδιασμό μόνο η Αριστερά, η πολιτική δύναμη των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, μπορεί να επεξεργαστεί και να προωθήσει.  Η έξοδος της πατρίδας από την κρίση δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την Αριστερά και πολύ περισσότερο ενάντια της.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης είναι βουλευτής Ν. Ηρακλείου  – ΣΥΡΙΖΑ

2017-01-22T13:01:08+00:00Ιανουάριος 22nd, 2017|Άρθρα, Δελτία Τύπου|
Το nigoumenidis.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Ρυθμίσεις Ok