Ο βουλευτής Ηρακλείου και μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας Νίκος Ηγουμενίδης παρευρέθηκε σήμερα κατά την τελετή αναγόρευσης του Υπουργού των Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Sergey Lavrov σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης στην Αθήνα για τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα, αλλά και του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας, ο Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχουμε την ευκαιρία σήμερα να τονίσουμε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για την ενίσχυση των δεσμών και της φιλίας που ενώνουν τους δύο λαούς, Ελλάδας-Ρωσίας, στα βάθη των αιώνων.

Στη σημερινή εύθραυστη διεθνή συγκυρία η επίσκεψη του κ. Lavrof στην Αθήνα είναι ιδιαίτερα σημαντική,  επιβεβαιώνοντας και εμβαθύνοντας τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών. Οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας στους τομείς της πολιτικής και πολιτιστικής συνεργασίας, της οικονομίας, της ενέργειας και των επενδύσεων, αλλά και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή είναι θέματα που απασχολούν και αφορούν στενά τους δύο λαούς.

Ως βουλευτής Κρήτης, δεν μπορώ παρά να αναφέρω ότι αποκτά ιδιαίτερη διάσταση ότι κατά το τρέχον Αφιερωματικό Έτος Ελλάδας-Ρωσίας καταγράφηκε ένας σημαντικός αριθμός αφίξεων Ρώσων τουριστών στη χώρα μας και ιδίως στην Κρήτη.

Εκφράζουμε σήμερα βεβαίως την δέσμευση αλλά και την βεβαιότητα ότι οι παραδοσιακοί δεσμοί των δύο χωρών, όχι μόνο θα συνεχιστούν αλλά και θα ενισχυθούν στο άμεσο μέλλον».

img_0421 img_0429 img_0432

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 2.11.2016

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε