ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Όλοι οι πολίτες του Ηρακλείου να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό από το δίκτυο ύδρευσης»

 

Στο Δημαρχείο Ηρακλείου ο Νίκος Ηγουμενίδης

για το ζήτημα της ύδρευσης

 

Έκτακτη συνάντηση για το μείζον ζήτημα της ύδρευσης του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Ηρακλείου με πρωτοβουλία του Νίκου Ηγουμενίδη.

IMG_0297Ο Νίκος Ηγουμενίδης μετέφερε σε δημοτικό επίπεδο και στους αρμόδιους παράγοντες του Δήμου τις πρόσφατες ενέργειες του, τις συνεννοήσεις και επαφές που είχε τελευταία με το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας, Aνάπτυξης και Τουρισμού σχετικά με την διερεύνηση της ανάγκης χρηματοδότησης της αντικατάστασης και επέκτασης του υπάρχοντος δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ηρακλείου.

Ο βουλευτής Ηρακλείου ενημέρωσε ότι το Υπουργείο ανταποκρίνεται θετικά στο ζωτικής σημασίας ζήτημα της ανάγκης αντικατάστασης του υπάρχοντος δικτύου και ότι το επόμενο στάδιο είναι η προετοιμασία των ενεργειών της ΔΕΥΑΗ και η κατάθεση των τεχνικού χαρακτήρα μελετών που αφορούν αποκλειστικά το ζήτημα της ύδρευσης.

Κατά τη συνάντηση αποτυπώθηκε η σύμπνοια απέναντι στο ζήτημα της ύδρευσης με στόχο την αντικατάσταση – επέκταση του υπάρχοντος φθαρμένου δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου και η χρηματοδότηση αυτής της επιλογής ως έργο άμεσης προτεραιότητας και μακράς πνοής με ορίζοντα τριετίας.

Εκτός από το βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Καραντινός, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ) Nίκος Φακουρέλης, το στέλεχος της ΔΕΥΑΗ Πόπη Τζαβλάκη και  η δημοτική παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», εκπροσωπούμενη από τα μέλη της και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλία Λυγερό και Γιώργο Μανδαλάκη.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης εξέφρασε την άποψη ότι είναι ανεπίτρεπτο εν έτει 2016 σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις της Ελλάδας με βαρύνουσα συμβολή στο ΑΕΠ της χώρας, στο Δήμο Ηρακλείου, οι κάτοικοι του να γεμίζουν σπιτικές δεξαμενές, να αγοράζουν σε φιάλες πόσιμο νερό ή να μένουν το κατακαλόκαιρο επί ώρες χωρίς νερό.

Και τόνισε ότι όλοι οι πολίτες του Ηρακλείου πρέπει να έχουν άμεση πρόσβαση σε πόσιμο νερό από το υπάρχον δίκτυο ύδρευσης, σημειώνοντας ότι το δικαίωμα όλων των πολιτών στο νερό αποτελεί αδιαμφισβήτητο ανθρώπινο δικαίωμα.

IMG_0300

IMG_0299

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 5.8.2016

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε