Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016, τόνισε αρχικά ότι ο Προϋπολογισμός συζητείται μετά από ένα «έτος – Γολγοθά» με κύριο χαρακτηριστικό τη συμφωνία του Ιουλίου, η οποία εξασφάλισε τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για να σπάσει ο φαύλος κύκλος «δημοσιονομικά ελλείμματα – λιτότητα – ύφεση», τον απαραίτητο χρόνο για μεταρρυθμίσεις  που επί δεκαετίες αναβάλλονταν και τα απαραίτητα χρήματα μέσω του αναπτυξιακού πακέτου Γιούνκερ.

Σχετικά με τον Προϋπολογισμό, σημείωσε την προσπάθεια από διάφορες πτέρυγες της Βουλής να υποβαθμίσουν τα σημεία που φέρουν κοινωνικό πρόσημο. Μεταξύ αυτών, την αύξηση σε σχέση με πέρυσι κατά 5,2% του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, την αύξηση κατά 823 εκ ευρώ των εξόδων του κοινωνικού Προϋπολογισμού, τη παροχή επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης προς ανασφάλιστους υπερήλικες, την αύξηση των πιστώσεων προς τα νοσοκομεία κατά 300 εκατ. ευρώ και το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια έχουμε στα νοσοκομεία προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Για τη Νέα Δημοκρατία, υπογράμμισε ότι καταψηφίζει ακριβώς αυτό το κοινωνικό πρόσημο και το αριστερό αποτύπωμα της πολιτικής της κυβέρνησης.  «Η ΝΔ δεν θέλει την αριστερόστροφη πορεία της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε χαρακτηριστικά. Γι’ αυτό και «αντιπαλεύει και θα συνεχίσει να αντιπαλεύει με κάθε μέσον  – ψέμα, τρομοκράτηση του κόσμου, συκοφαντία, φτηνός πολιτικαντισμός –  την κυβερνητική πολιτική και τα όποια κυβερνητικά μέτρα».  

Σχετικά με τη στάση των άλλων κομμάτων, εξήγησε ότι «γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η «επιτυχία» μας,  δηλαδή η επιτυχής έκβαση του αγώνα που δίνουμε με τον λαό μας, ακυρώνει τον λόγο της πολιτικής τους ύπαρξης». Και κάλεσε τις υπόλοιπες δυνάμεις να απαλλαγούν από ιδεοληψίες και μικροκομματικές σκοπιμότητες και να συστρατευτούν «μαζί μας στον αγώνα που δίνουμε με τον λαό μας,  σε κοινούς στόχους για να μην επιτρέψουμε στις αντιλαϊκές δυνάμεις να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους».

Κλείνοντας την ομιλία του, σημείωσε ότι «στις ιστορικές στιγμές ο καθένας πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Εμείς, με τις αγωνιζόμενες κοινωνικές δυνάμεις θα προχωρήσουμε το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής του σάπιου κατεστημένου. Θα βαδίσουμε σταθερά στο δρόμο του αγώνα για μια νέα Ελλάδα και θα νικήσουμε».

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε