«Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δίνει καθημερινά μια τεράστια και σπουδαία μάχη για ένα αξιοπρεπές δημόσιο σύστημα υγείας απέναντι σε κατεστημένα  και εξωθεσμικά – ξένα και ντόπια – συμφέροντα δεκαετιών.

Η χρονική στιγμή που διεξάγεται -με ομολογουμένως μεγάλη δημοσιότητα- λυσσαλέα επίθεση εναντίον της, στα πλαίσια μιας καθιερωμένης συνέντευξης τύπου του Υπουργείου Υγείας, δεν προξενεί καμία εντύπωση. Διεξάγεται ακριβώς τη στιγμή που εξετάζονται οι αλλαγές των διοικήσεων των νοσοκομείων, τη στιγμή που μόλις παραδόθηκε το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας αναφορικά με την επικοινωνιακή εκστρατεία του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2012-2014, αλλά και λίγο πριν κατατεθεί το 1ο   με αριστερό αποτύπωμα νομοσχέδιο για την Υγεία.

Όσο κι αν αισθάνονται άβολα κάποιοι,  οι υπεύθυνοι της λεηλασίας της δημόσιας υγείας των προηγούμενων ετών δεν θα αποφύγουν την απολογία τους στον ελληνικό λαό. Το σάπιο μοντέλο αναπαραγωγής του πελατειακού συστήματος στο χώρο της δημόσιας Υγείας περνάει οριστικά στο παρελθόν και χτίζονται τα πρώτα σοβαρά θεμέλια για την ισότιμη, υψηλού επιπέδου και υποκείμενη σε κοινωνικό έλεγχο πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας».

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε