Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα της νέας εποχής

Του Νίκου Ηγουμενίδη*

Η εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής, έχει την δική της βαρύτητα στο μέλλον του τόπου.

Τώρα, χωρίς νέα μνημόνια, μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά ακολουθώντας το δικό μας πρόγραμμα, και να κυβερνήσουμε χωρίς να έχουμε τα χέρια δεμένα όπως την τελευταία 4ετία. Τώρα έχουμε την δυνατότητα να αφήσουμε οριστικά πίσω την οικονομική κρίση που ταλανίζει την τελευταία δεκαετία την οικονομία και την κοινωνία, βάζοντας στην άκρη όλες τις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιλογές, που «αν δεν είχαν τρόικα, έπρεπε να εφεύρουν».

Στηρίξαμε όσους πραγματικά είχαν ανάγκη και πετύχαμε να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Τώρα είναι η ώρα να εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Τώρα ήρθε η ώρα να στηρίξουμε όσους βάλανε πλάτη για να μην μείνει κανένας πίσω μόνος του. Αφήνουμε πίσω την νεοφιλελεύθερη πολιτική της καταστροφής του κοινωνικού ιστού της πατρίδας μας, όπως την  γνωρίσαμε επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Θέλουμε -και αυτό λέει το πολιτικό μας πρόγραμμα- μια Ελλάδα με περισσότερες και καλύτερες δουλειές ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, στα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, που εξακόντισε την ανεργία του 30% και για τους νέους πάνω από 60%.

Θέλουμε -και αυτό ακριβώς επιδιώκουμε- ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, ικανό να παρέχει ανάλογα με την προσφορά τους, στους απόμαχους της δουλειάς, ενάντια στις συνεχείς περικοπές και την τελική κατάρρευσή του, όπως είχε και έχει δρομολογηθεί από την συντηρητική παράταξη.

Θέλουμε -και αυτό είναι το σχέδιο μας- ανάπτυξη που θα στηρίζεται στις άμεσες ξένες επενδύσεις, εξαγωγές, βιομηχανία, καινοτομία, τουρισμό, πρωτογενή τομέα, ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που κατέστρεψε το 25% του πλούτου της χώρας.

Θέλουμε μια Ελλάδα που θα παρέχει καθολική πρόσβαση σε καλά δημόσια νοσοκομεία και σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιλογές που οδήγησαν σε αποκλεισμό στην υγεία 2,5 εκ συμπολίτες μας.

Θέλουμε μια Ελλάδα με καλά δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια για τη νεολαία μας ενάντια στην συντηρητική πολιτική συνειδητής υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας.

Θέλουμε μια κοινωνία που με αφετηρία την δικαιοσύνη, με ισχυρή κοινωνική αλληλεγγύη, θα παρέχει κοινή αφετηρία για όλους για να αναπτύξουν τις δυνατότητες τους. Είμαστε αντίθετοι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που κόβουν τα φτερά σε όποιον δεν γεννήθηκε πλούσιος ή δεν είναι γόνος πολιτικού τζακιού.

Θέλουμε στην Ελλάδα ακόμα περισσότερη δημοκρατία και ασφάλεια στον πολίτη, ενάντια στις πολιτικές του κρατικού αυταρχισμού.

Θέλουμε μια Ελλάδα ικανή να ανακτήσει το κύρος και τη δύναμη της στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Μια Ελλάδα που κανείς δεν θα μπορεί να απειλήσει. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφής εθνικισμό και αλυτρωτισμό, στην πολιτική της πατριδοκαπηλίας, που καλύπτει τα προβλήματα «κάτω από το χαλί της απραξίας» και αργά αλλά σταθερά αδυνατίζει την διεθνή θέση της χώρας

Για αυτήν την Ελλάδα, της νέας εποχής, και από τις θέσεις κυβερνητικής ευθύνης, κάναμε πολλά. Ωστόσο, πολλά περισσότερα μας περιμένουν.

Σταθμός σε αυτήν την πορεία, σε αυτήν την προσπάθεια, είναι οι εκλογές της 7ης Ιούλη.

Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για να συνεχίσουμε τον δρόμο για την Ελλάδα της νέας εποχής για να κόψουμε το δρόμο επιστροφής στο παλιό.

Κανείς προοδευτικός, δημοκράτης, σοσιαλιστής, σοσιαλδημοκράτης, οικολόγος, ακτιβιστής, αριστερός, δεν πρέπει να μείνει απαθής ή αμέτοχος θεατής.

Η προοδευτική συμμαχία, με καρδιά την Αριστερά, αναδεικνύεται καθοριστική δύναμη των επερχόμενων πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

 

*Υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου- ΣΥΡΙΖΑ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε