Στις 7 Ιουλίου δίνουμε την κρισιμότερη μάχη

Του Νίκου Ηγουμενίδη*

Δημοσιεύτηκε στον “Αντίλαλο της Μεσαράς” – Σάββατο 29 Ιουν 2019

Ίσως δεν το έχουμε ακόμη συνειδητοποιήσει, αλλά η 7η Ιουλίου είναι η κρισιμότερη μάχη.

Eίναι η κρισιμότερη μάχη για να μη χαθούν όλες οι προηγούμενες μάχες του ελληνικού λαού. Eίναι η κρισιμότερη μάχη για να μη μπει σε εφαρμογή ο κοινωνικός «Αρμαγεδώνας» που σχεδιάζει ο Μητσοτάκης.

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών αφορά τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.

Στις 7 Ιουλίου δίνουμε τη μάχη ενάντια στις ημέρες και τα έργα των Σαμαρά-Βενιζέλου και ενάντια στις ημέρες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Δίνουμε την κρίσιμη μάχη ώστε όλες οι προηγούμενες μάχες για το τέλος της ασφυκτικής μνημονιακής εποπτείας να μην πέσουν στο κενό.

Η φιλομνημονιακή ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη ετοιμάζεται με όρους ρεβανσισμού να καθίσει ξανά στις καρέκλες παρέα με την οικονομική ελίτ που διακυβέρνησε επί δεκαετίες τη χώρα.

Καθόλου τυχαία από την επομένη των ευρωεκλογών «για να μη τρομάξει ο κόσμος» η επικοινωνιακή ομάδα Μητσοτάκη σκοπίμως εμφανίζει ένα πιο ήπιο και φιλοκοινωνικό προσωπείο, αποφεύγοντας παράλληλα την απευθείας αντιπαράθεση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Αυτό το προσωπείο της συντηρητικής και νεοφιλελεύθερης παράταξης οφείλουμε κάθε μέρα να το ξεσκεπάζουμε μέχρι τις εκλογές.

Σε πλήρη αντιδιαστολή με την περίοδο 2012-2014, ο σημερινός Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μέσα σε συμπυκνωμένο χρόνο έδωσε στα 4 μήκη και πλάτη του πλανήτη μάχες δεκαετιών παλεύοντας για την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας.

Μια ιστορική διακυβέρνηση με μια αδιάλειπτη διαπραγμάτευση μέχρι το τέλος της μνημονιακής ασφυξίας και με ένα κεκτημένο που σήμερα πρέπει να επισφραγίσουμε στην κάλπη.

Σε όσες μέρες απομένουν, αυτό το κρίσιμο διακύβευμα πρέπει να αναδεικνύουμε.

Έχουμε ήδη κερδίσει τη δυνατότητα να σχεδιάζουμε για το μέλλον της χώρας.

Έχουμε ήδη σήμερα κατακτήσει τη δυνατότητα να σχεδιάζουμε υπέρ της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης, υπέρ των αγροτικού κόσμου, υπέρ της βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης για την πατρίδα μας. 

Σ’ αυτή τη χώρα τίποτε δεν μας χαρίστηκε.

Χωρίς μνημόνια, με υγιή πλέον δημόσια οικονομικά, με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες, έχουμε κατακτήσει μια θέση δυνατή και ισχυρή στην Ευρώπη.

Ο λαός δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του κουβέντα. Μαζί με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου δίνουμε αυτή τη μάχη. Το διακύβευμα είναι υψηλό αλλά και ο στόχος είναι εφικτός.

Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για τη ζωή και το μέλλον μας.

*Υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου – ΣΥΡΙΖΑ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε