Νίκος Ηγουμενίδης : Σε έναν κόσμο που ταλανίζεται από πόλεμο και πανδημία να υψώσουμε τη φωνή μας για να υπερασπιστούμε το αγαθό της ζωής και της υγείας

 

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Μια τέτοια μέρα πρέπει να πούμε ότι o κόσμος χρειάζεται να πιστέψει στη δύναμη και στα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης. Η πρόοδος της επιστήμης έχει την δύναμη να θωρακίσει αποτελεσματικά τους πολίτες από τα σοβαρά νοσήματα της σύγχρονης ζωής. Παράλληλα, χρειάζεται να πιέσουμε τους Ισχυρούς της Γης πως το μέλλον βρίσκεται στη χρηματοδότηση της έρευνας όχι για τα οφέλη των μεγάλων πολυεθνικών, αλλά για το όφελος της υγείας των πολιτών. Σε έναν κόσμο που ταλανίζεται ταυτόχρονα από πόλεμο και πανδημία πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας για να υπερασπιστούμε το αγαθό της ζωής και της υγείας. Χρειαζόμαστε ένα κίνημα ειρήνης που θα βάλει τέλος στην αιματοχυσία και στο βομβαρδισμό των αμάχων, αλλά και μια παγκόσμια στρατηγική που θα υπηρετεί την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας. Πρέπει και εθνικά αλλά και παγκόσμια να κινηθούμε σε μια στρατηγική που θα υπηρετεί το δικαίωμα όλων στη δωρεάν και υψηλής ποιότητας δημόσια υγεία”

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε