ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με την επιβολή κοινωνικής εργασίας κατά μαθητών σχολείου στο Ρέθυμνο, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Η ακραία, προκλητική και πρωτοφανής από κάθε άποψη επιβολή ποινής πολύωρης κοινωνικής εργασίας ενάντια σε τρεις μαθητές Γυμνασίου στο Ρέθυμνο, μετά από ενέργειες του διευθυντή του σχολείου, δεν μπορεί παρά να μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.
Οποιαδήποτε απόπειρα ποινικοποίησης της συμμετοχής σε μαθητικές καταλήψεις δεν μπορεί και δεν γίνεται ανεκτή.
Τέτοιες ενέργειες οφείλουν να απομονώνονται και να καταδικάζονται απερίφραστα.
Τέτοιες ενέργειες στρέφονται ενάντια στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενάντια στου μαθητές, ενάντια στους γονείς, που όλοι δίνουν καθημερινά έναν αγώνα για μια άλλη Παιδεία.
Μετά και την κατάργηση της προβλεπόμενης ποινής φυλάκισης των μαθητών που συμμετείχαν σε καταλήψεις, η ολοκληρωμένα θεσμική αποποινικοποίηση της συμμετοχής μαθητών και μαθητριών σε μαθητικές καταλήψεις είναι μονόδρομος.
Με την κάθε μας ιδιότητα και με όλες μας τις δυνάμεις, στεκόμαστε και οφείλουμε να στεκόμαστε πλάι στους μαθητές, πλάι στη νέα γενιά και πλάι στην σπουδάζουσα νεολαία στον δίκαιο και σήμερα αγώνα για ένα άλλο Σχολείο, για ένα άλλο Πανεπιστήμιο, στον αγώνα για μια πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία»
 
Το Γραφείο Τύπου
 
Αθήνα, 31.5.2017
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε