ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Ηγουμενίδης: “Η Αριστερά δεν είναι διάττοντας αστέρας της κοινωνίας, αλλά αστέρι της”

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης στο “Κανάλι της Βουλής” και στις δημοσιογράφους Κέλλυ Κοντογεώργη και Στέλλα Παπαμιχαήλ.

Σχετικά με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την αναδοχή, ο Νίκος Ηγουμενίδης υπογράμμισε ότι “το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει και λύνει κρίσιμες πλευρές της αναδοχής και της υιοθεσίας, με κύριο το ζήτημα της γραφειοκρατίας, η οποία ήταν εμπόδιο στην υιοθεσία ή στην αναδοχή και με αποτέλεσμα η διαδρομή του παιδιού κάπου να χάνεται, καθώς και το ζήτημα της χρόνιας παραμονής των παιδιών στα ιδρύματα”.

“Η σύγχρονη ιατρική επιστημονική κοινότητα με αυτή τη λύση απαντά, με το να κλείσουν τα ιδρύματα και υπέρ της αποιδρυματοποίησης”, τόνισε ο Νίκος Ηγουμενίδης, μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. “Αυτές είναι θέσεις της Αριστεράς και σκέψεις που έχουν συζητηθεί επανειλημμένα”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σχετικά με τις διαφορετικές απόψεις που κατατίθενται ο Νίκος Ηγουμενίδης τάχθηκε σε κάθε περίπτωση υπέρ της συζήτησης, τονίζοντας ότι: “Ελπίζω να μην κατατίθεται ένθεν κακείθεν ο προβληματισμός αυτός απλά για να είμαστε διάττοντες αστέρες. Η Αριστερά δεν είναι διάττοντας αστέρας της κοινωνίας, είναι αστέρι της κοινωνίας. Δείχνει ένα δρόμο διεξόδου για την κοινωνία”.

Ενώ απαντώντας στο ερώτημα, αν τίθεται ζήτημα αποχώρησης σε περίπτωση διαφωνίας κάποιου βουλευτή που διαφωνεί με το νομοσχέδιο ο Νίκος Ηγουμενίσης απάντησε: “Πιστεύω ότι με τον διάλογο μπορούν να δοθούν λύσεις. Δεν νιώθω ιδιοκτήτης της Αριστεράς για να κρίνω αν κάποιος πρέπει να φύγει ή όχι. Η Υπουργός έχει ανοικτά αυτιά και ακούει όλες τις απόψεις που ακούγονται, όπως για παράδειγμα την άποψη της ενισχυμένης ψυχολογικής υποστήριξης. Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο”.

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis, ο βουλευτής και μέλος της ειδικής προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση, υποστήριξε ότι υπάρχει ζήτημα σκανδαλώδους αντιμετώπισης της Novartis: “Είχαμε μια εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης στην Ελλάδα. Είχαμε ουσιαστικά επιβάρυνση λόγω μνημονιακής υποχρέωσης και μείωση μετά το 2010 ως μετακύλιση της δαπάνης στους πολίτες. Αυτό δεν είναι φιάσκο, είναι μια πραγματικότητα και αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών αποφάσεων”.

Για το ζήτημα της αρμοδιότητας της Βουλής ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε: “Αν εξετάζαμε τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ζήτημα της δωροδοκίας-δωροληψίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αυτόματα θα έπρεπε να γυρίσουμε κλειστό το φάκελο επειδή παραγράφηκε. Εμείς δεν θεωρούμε τη δωροληψία στα καθήκοντα του υπουργού”.

Απέναντι σε άλλες λύσεις που είχαν προταθεί, ο Νίκος Ηγουμενίδης παρατήρησε με νόημα: “Εκτός από το Τριμελές Γνωμοδοτικό Συμβούλιο που το πρότεινε ο κ. Βενιζέλος  – ήταν ο μόνος που ήρθε – είπε και δεύτερη λύση: η αδράνεια της Βουλής όπως γινόταν τόσα χρόνια”.

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε